Đề thi chọn HSG môn Tiếng Anh lớp 12 vào các đội tuyển dự thi học sinh giỏi cấp quốc gia THPT năm học 2009-2010

In this part, you must listen to three separate sections and answer questions as

you listen. You will hear the test ONCE ONLY.

SECTION 1: Questions 1-10

Questions 1 and 2, circle the correct letter A-C.

Example (0) Gavin moved into his apartment ------------------

 A. two days ago. B. two weeks ago. C. two months ago.

 1 Gavin’s apartment is located on the -----------------

 A. ground floor. B. second floor. C. third floor.

 2 The monthly rent for Gavin’s apartment is-------------

 A. $615. B. $650. C. $655.

From questions 3-6, complete the table below. Write NO MORE THAN THREE WORDS

for each answer.

pdf23 trang | Chia sẻ: EngLishProTLS | Ngày: 09/09/2014 | Lượt xem: 1442 | Lượt tải: 1download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi chọn HSG môn Tiếng Anh lớp 12 vào các đội tuyển dự thi học sinh giỏi cấp quốc gia THPT năm học 2009-2010, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
 comes to weddings, I have a lot in 
(127) -------------- with a football fan. I know that I don’t actually have to play the game in 
order to enjoy it. So, as I (128) --------------, I love weddings, but only as (129) -------------- as 
they are other people’s! 
115 A. next B. first C. near D. close 
116 A. commit B. dedicate C. devote D. concentrate 
117 A. turning B. cutting C. settling D. pulling 
118 A. catching B. gaining C. earning D. keeping 
119 A. excited B. interested C. fascinated D. attracted 
120 A. although B. despite C. therefore D. however 
121 A. hope B. thought C. wish D. luck 
122 A. loads B. packs C. crowds D. pots 
123 A. succeed B. enable C. manage D. arrive 
124 A. top B. best C. ideal D. perfect 
125 A. spot B. centre C. heart D. middle 
126 A. fact B. reality C. honesty D. truth 
127 A. common B. familiar C. similar D. alike 
128 A. remark B. say C. tell D. speak 
129 A. long B. well C. soon D. far 
ANSWER YOUR SECTION 4 HERE 
115. 119. 123. 127. 
116. 120. 124. 128. 
117. 121. 125. 129. 
118. 122. 126. 
PART 4: WRITING (4.5pts) 
13 
SECTION 1:(1.5pts) For questions 130-139, complete the second sentence so that it has a 
similar meaning to the first sentence, using 3 to 8 words. You must include the word given 
in bold, which cannot be changed any way. 
130 There was nothing we could do to stop him. 
POWERLESS We were ------------------------------------------ him. 
131 She is proud of her cooking. 
PRIDES She ------------------------------------------ her cooking. 
132 If you continue to cause trouble, we shall have no alternative but to dismiss you. 
PERIST If you ---------------------------------------- forced to dismiss you. 
133 All his students like him. 
POPULAR He ------------------------------------------ students. 
134 I strongly disagree with any kind of hunting. 
OPPOSED I’m ------------------------------------------ any kind of hunting. 
135 His generosity was well known to everyone. 
NOTED He was ------------------------------------------ generosity. 
136 Suddenly, the lights went off. 
PLUNGED Suddenly, the room --------------------------------------darkness. 
137 He couldn’t participate in the tournament because he was injured. 
PREVENTED His ------------------------------------------part in the tournament. 
138 It was wrong of me to have insulted her. 
RUDE I shouldn’t ------------------------------------------ her. 
139 His honesty was well known. 
 REPUTATION He ------------------------------------------ honest. 
SECTION 2: (3pts) You should spend about 20 minutes on this task. 
It is often claimed that women have achieved greater freedom and have access to the 
same opportunities as men. The pie chart below show some employment patterns in Great 
Britain. 
 Write a report for a university lecturer describing the information in the chart below. 
You should write about 150 words. 
14 
Start your writing here: 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16 
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO 
 BẾN TRE 
ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH VÀO CÁC ĐỘI TUYỂN 
DỰ THI HỌC SINH GIỎI CẤP QUỐC GIA LỚP 12 
TRUNG HỌC PHỔ THÔNG NĂM HỌC 2009-2010 
 Môn: TIẾNG ANH 
 Thời gian: 180 phút (không kể phát đề) 
ĐÁP ÁN - HƯỚNG DẪN CHẤM 
SECTION 1 SECTION 2 SECTION 3 
17 
I-PART I: LISTENING (3đ) (mỗi câu đúng = 0.1x 30= 3đ) 
1. B 11. B 21.newspaper(s) 
2. A 12. north/ N 22.map(s) 
3. fridge/ refrigerator 13. (2nd/ second) floor 
(number) 
23.radio(s) 
4. stereo (system) 14. room (number) 24. television/ TV 
5. books 15. 8pm (and 7 am) 25. computer(s) 
6. ($/ dollars) 184 NOT per 
month/ monthly 
16. (the) fire/ emergency 
doors 
26. B 
7. Murray 17. laundry// washing 27. B 
8. 16C 18. (the ) balconies 
ACCEPT balconys. 
28. C 
9. South Hills 19. meal times 29.A 
10 English/ British 20. (elected( floor) 
senior(s) 
30.B 
18 
II- PART II: VOCABULARY & GRAMMAR (6 đ) 
SECTION 1: (1đ) mỗi câu đúng= 0,1 x 10) 
Answers for section 1 
31 A 36 C 
32 D 37 C 
33 B 38 C 
34 B 39 B 
35 A 40 D 
SECTION 2: (1đ) mỗi câu đúng= 0,1 x 10) 
Answers for section 2 
41 A 46 D 
42 C 47 D 
19 
43 A 48 A 
44 C 49 B 
45 C 50 D 
SECTION 3 (1đ) ( mỗi từ đúng = 0,1 đ x 10) 
 51. competitive 56. excessive 
52. Knowledgeable 57. beneficial 
53. Argumentative 58. productive 
54. traditional 59. resistant 
55. impossible 60. preferable 
SECTION 4 (1.5đ) ( mỗi từ đúng = 0,1 đ x 15) 
Answers for section 4 
61 with 69 I 
62 √ 70 all 
63 being 71 √ 
64 it 72 much 
65 √ 73 so 
66 has 74 that 
67 √ 75 √ 
68 seen 
SECTION 5 (1.5đ) ( mỗi từ đúng = 0,1 đ x 15) 
Answers for section 5 
20 
76 a 84 Although 
77 all 85 for 
78 been 86 rather 
79 such 87 about 
80 the 88 ago 
81 fewer 89 well 
82 on 90 which/that 
83 them 
III-PART III: READING (6.5đ) 
SECTION 1 (1.75 đ) ( mỗi câu đúng = 0,25 đ x 7) 
Answers for section 1 
91 D 95 D 
92 A 96 C 
93 C 97 D 
94 C 
SECTION 2 (1.5đ) ( mỗi câu đúng = 0,15 đ x 10) 
Answers for section 2 
98 D 103 A 
99 C 104 D 
100 A 105 C 
21 
101 C 106 B 
102 D 107 B 
SECTION 3 (1.75đ) ( mỗi từ đúng = 0,25 đ x 7) 
Answers for section 3 
108 G 112 H 
109 E 113 B 
110 F 114 D 
111 A 
SECTION 4 (1.5đ) ( mỗi từ đúng = 0,1 đ x 15) 
Answers for section 5 
22 
115 C 123 C 
116 D 124 B 
117 C 125 B 
118 B 126 D 
119 A 127 A 
120 D 128 B 
121 B 129 A 
122 A 
IV- PART IV: WRITING (4.5đ) 
 SECTION 1 (1.5 đ) ( mỗi câu đúng = 0,15 đ x 10) 
130. We were powerless to stop him 
131. She takes prides in her cooking. 
132. If you persist in causing trouble, we shall be forced to dismiss you. 
133. He is popular with students. 
134. I’m (strongly) opposed to any kind of hunting. 
135. He was noted for his generosity. 
136. Suddenly, the room plunged into darkness 
137. His injury prevented him from taking part in the tournament. 
138. I shouldn’t have been rude to her. 
139. He had a reputation for being honest. 
SECTION 2 ( 3 đ) 
Nội dung Điểm 
23 
1. topic (introductory) sentence/ paragraph (employment b/w 
men and women) 
0.5 
2. The different b/w men’s and women’s employment in: 
+ non-manual occupations: 
• % women> men ( clerical-type positions) 
• % women< men (managerial and professional 
positions) 
• % women ≥ men ( other non-manual occupations 
+ Manual occupations: 
• Biggest difference b/w two sexes in craft working. 
• Slight difference b/w two sexes in other forms of 
manual work. 
0.25 
0.25 
0.25 
0.25 
0.25 
(2.5 đ) 
3. Good closing 
0.5 
Word using, sentence connectors, and spelling 0.25 Cách dùng 
từ và ngữ 
pháp (0.5 đ) 
Tenses (past present) and structures 
0.25 

File đính kèm:

  • pdf_tienganh12_sogddtbentre_thihsg_vong2_2009_2010_1__6455.pdf
Tài liệu liên quan